Audi RSQ8 се превърна в кросоувър с брутална мощност

Mansory е добре позната тунинг компания в Европа и макар Audi определено да не е най-любимата марка на тунинг студиото, то това не пречи специалистите да се справят изключително добре и с нея. Доказателство за това е последния проект на базата на RSQ8, който ни представя брутално изглеждащ кросоувър с още по-брутална мощност. Братовчедът на Lamborghini Urus вече може да се съревновава с него на пистата и дори да го победи.

Започвайки с екстериора, Mansory са разработили бодикит с по-големи отвори на бронята, огромен преден сплитер и променени решетки. Предният капак е карбонов с допълнителни отвори за охлаждане, каквито можем да открием и върху калниците отпред. Странични прагове продължават линията на предната броня и я завършват в също толкова голям дифузьор в задната част. Там откриваме още и нови спойлери, както над капака, така и над задното стъкло. Като за финал, колата е боядисана в зелен цвят с жълти акценти, включително и по новите 24-цолови джанти и спирачките зад тях.

Под капака промените по 4.0-литровия осмак включват изцяло нова изпускателна система с нов софтуер за мотора. Те са достатъчни, за да увеличат мощността до 780 конски сили, а максималния въртящ момент до 1000 нютон метра. По този начин ускорението до 100км/ч отнема 3.3 секунди, а максималната скорост вече е 320км/ч.

Източник: Факти