Audi представи стар модел с ново име

През 2019 година на бял свят се появи странно позиционираното Audi A1 Citycraver, което на практика представляваше леко повдигната версия на A1 с допълнително поставени пластмасови елементи за спорна защита върху броните, праговете и калниците. За моделната 2023 година този модел получава своеобразен „фейслифт“, който всъщност не засяга визията, технологиите или задвижването на малкия модел, а единствено името му.

Новото Audi A1 Citycraver вече носи означението Allstreet и запазва всички досегашни опции, които старият модел предлагаше. В родната Германия дори цената от 23 200 евро е запазена, като единствено е променено моделното название в конфигуратора.

А1 Allstreet се предлага с бензинов двигател с механична трансмисия с 5 или 6 предавки или автоматична трансмисия със 7 предавки. Мощността варира от 95 конски сили до 150 конски сили, като при всички варианти, задвижващи са единствено предните гуми.

Както вече знаем, Audi се отказа от модела A1 и това вероятно е последната версия на компактния хечбек, която ще видим. Все още не е ясно кога точно от Инголщат ще „дръпнат шалтера“ на А1, но е ясно, че няма да видим следващо поколение.

Източник: Факти