Alpine показа модерната интерпретация на Renault 5 Turbo

Renault ще възроди култовият хечбек с означението 5 като го превърне в модерен електрически хечбек. Заедно с него ще бъде възроден и друг легендарен модел или по-точно негова модерна интерпретация, дело на Alpine. Става въпрос за легендарното Renault 5 Turbo, което ще се прероди като Alpine A290, разкрито по-рано днес под концептуалната форма със същото име и добавката _β.

Стайлингът на концептуалното Renault 5 е запазен и тук като са добавени нови квадратни фарове с вертикални стопове, както и малко по-агресивна визия, благодарение на няколко допълнителни въздуховода и по-ясно изразени сплитери. Джантите са 20-цолови и поне на пръв поглед не се връзват особено много с големината на колата и дължината ѝ от малко над 4 метра.

Най-интересното в интериора със сигурност е мястото на шофьора, което е точно в средата на колата, а зад него са разположени и две места за пасажери. Воланът е вдъхновен от този на Formula 1 и вероятно ще остане само при концепта, подобно на цялата интериорна конфигурация. Налична е и предпазна клетка, която не е изключено да видим при серийния модел.

За съжаление от Alpine не разкриват абсолютно нищо за техническите характеристики на този автомобил, а единственото което знаем е, че той ще получи система за индивидуално разпределяне на въртящия момент към всяко едно колело, както и по-твърдо и по-ниско окачване с няколко режима за шофиране. Повече вероятно ще разберем при появата на серийния модел, която се очаква да бъде планувана за догодина.

Източник: Факти