Любомир Аламанов: На 10 ноември 1989 година бяхме излъгани, измамени и заблудени

Днес, на историческия 10-и ноември може да се направи следния паралел.

През 1989 г. чухме заклинанията: „Идва зима“, „Идват кризи“, „Идват тежки времена“, „Сега не е време за противопоставяне“, „Сега трябва да се обединим“, „Сега трябва да загърбим различията, да не се ровим кой какво е направил, а да мислим за заплатите на хората“. Бяхме излъгани, бяхме измамени, бяхме заблудени. Насилници и жертви седнаха заедно и уж като равни започнаха да решават проблемите на жертвите. Да, правилно четете, насилниците се правеха, че решават проблемите на жертвите. Но на практика си решаваха своите проблеми. И замитаха следите на всичко, което са направили. Затова няколко десетилетия не можем да се оправим.

През 2022 г. слушаме абсолютно същите заклинания. И то по един още по-нагъл начин. Директно, хилейки се, без капка срам. И с толкова много лъжи, че сякаш измамник продава въздух под налягане. И отново ни се предлага да забравим кой ни открадна 12 години от живота, само и само да върнем един комунист-милиционер на власт.

Това е истинският проблем. Това е разделението. Насилници и жертви. И липсата на изговаряне, на покаяние, на пречистване, това задълбава разделението.

Имаше и за уотабаутизмите на Борисов, и за странното поведение на Радев, и за всичко. И за всичките лъжи, като например, че на 10-и ноември 1989г. Борисов си имал охранителна фирма. Сериозно ли го каза това?

Силно се надявам, че нито една парламентарна група няма да се поддаде на пропагандния натиск и няма да клекне на милиционера-комунист.

А умните хора в ГЕРБ само това ще ги запитам: Докога ще търпите всичко това? Докога?

(от фейсбук страницата на автора)

Източник: Факти