Георги Самандов пред ФАКТИ: Ние, за разлика от другите, даваме решения и ще продължим да налагаме прагматичен подход

Партия „Български възход“ е на границата, за да влезе в парламента. Ето какво каза за цялата предизборна кампания пред ФАКТИ Георги Самандов, който е кандидат за депутат.

– Г-н Самандов, според първите екзитполове „Български възход“ е на границата, за да влезе в парламента. Какво очаквахте като резултат и към момента как гледате на нещата?
– Доволни сме, защото сме новосъздадена политическа сила, на която се наложи да влезе в кампанията, както се казва, веднага и на крак . Имаме резултат, който само ще надграждаме.

– Как гледате на вота на хората днес и виждате ли потенциални партньори?
– За да направим пълноценен анализ, трябва да имаме цялостен поглед върху резултата от вота. Но въпреки това има няколко важни послания, които избирателите дават с тази ниска избирателна активност. Отчасти това е липсата на истински политически дебати и състезание на идеи. Имаше остър дефицит на експертни разговори – това е усещането, с което оставам от тази кампания. Въпреки че енергийната криза доминираше като тема, така и не се проведе задълбочен дебат, на който да бъдат чути вижданията на партиите. В ситуацията, в която се намира България и предизвикателствата пред страната ни, ние, като политици, нямаме лукса да си избираме партньорите. За нас водещи ще са интересите на българския народ.

– Кампанията как я определяте…
– Нашата кампания бе изцяло позитивна. Тя бе базирана на експертизата и на даването на решения. И това ни различава от другите партии, които разчитаха на нападки и констатации на тежкото време, в което живеем. Ние, за разлика от тях, даваме решения и ще продължим да налагаме прагматичен подход.

– Но хората явно не припознават вижданията си в лицето на партиите, защото избирателната активност спада…
– Хората са решили, че не трябва да гласуват. Това е тяхно право и те имат своите аргументи. Всички субекти на политическия терен ще трябва да си направят своите изводи. Едва 1/3 от имащите право на глас са отишли до урните. Този факт не трябва да се замита. Една от верояните причини е негативна кампания, на която бяхме свидетели. Липсваше какъвто и да било конструктивен диалог.

– Как определяте шанса за съставянето на кабинет…
– Към момента, защото резултатите още не са много точни, ще се въздържа от прогноза. Нека да видим окончателните резултати и тогава нещата ще са по-ясни.

Източник: Факти