Когато гръм удари

Автор Ивайло Михайлов

Добре. Киро няма да бъде предложен за премиер. Успяхте.

Но! Преди това просто Киро ви фрасна три толкова звучни шамара, каквито не сме виждали от преди сто и повече години. И то само за шест месеца, да, защото единият го обеща още през януари.

Все пак ще ги опиша хронологично, защото има и градация.

Първи шамар – стоп на руския газ! Ауу, какъв вой се надигна. Всичко живо жалкар, закачен повече или по-малко за тръбата, ревна. И по тръбата си течаха около 3 милиарда куб.м газ. Представяте ли си, тези жалкари да бяха поискали от путлер да им връща, хммм, нпр. По 1 евро на куб.м? Три милиарда евро годишно!!! А те, жалкарите, без да им гледам в канчето, я са вземали стотина милиона, я малко повече, ама с включени и тези за разпределение на по-долните, по веригата де, жалкари. Някакви жълти стотинки за путлер. Смешно е да се каже дори, че харчел за пета колона.

Втори шамар – М А К Е Д О Н И Я Я Я! Е, такъв дипломатически успех и в най-големите си мечти не съм очаквал. След почти три годишна изолация по тоя въпрос в ЕС, след милионите, похарчени, видимо напразно, за „лобиране” от страна на С. Македонската влада, пробивът беше страхотен.Това, което Киро обеща през януари, че ще се случи до шест месеца! Над 90% от българските искания, а ако питате мен, то си е 100% с правото на вето върху всяка преговорна глава от страна на България, и с подкрепата на 170 народни представители, френското предложение беше прието и единодушно от ЕС! Опааа, сега какво става по Вардаро? Не искат? Не искат да отворят досиетата на УДБА? Не искат да спазват Копенхагенските критерии? Е-е-е, ама това е Съюз, в който правата на Човека са на пиедестал. Оправяйте се, северомакедонски братя, сега вече топката е изцяло във вашето поле, и там ще си остане. Благодарение на Киро.

Третия шамар – на Киро в оставка. За него говорех, че от преди повече от 130 години не сме имали такова Събитие! Да бъдат изгонени 70 служители на ФСБ, или ГРУ, все тая, но назначени в посолството в София. Готвачи, фризьорки, може и инструктор по фитнес – всички сигурно са преминали школата (на КГБ). Всички са имали по някоя задачка на българска територия. Не да бръснат или тренират, разбира се. Множко са ни. Да си ходят по живо, по здраво. Реципрочност пишело в Женевската спогодба – наши 40 дипломати в Москва, техни точно толкова в София. Разбира се, това е само малка крачка в процеса на депутинизация, но трябваше огромна смелост, за да се направи! Та трябва да си го пазим сега, че тия ония си имат новичок и какво ли не още…

А нали помните какво му се случи на Стамболов…

Източник: Факти