Русия, ще ви подаря една пералня. Ама след 50 години, когато признаете Буча.

Коментар във Фейсбук на Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения и специален съветник в Дипломатическия институт към МВнР на България:

Отварям Фейсбук – руска ракета удари днес търговски център в Украйна. Скролвам надолу – руското посолство у нас призовава за финансова подкрепа за военните, участващи в „специалната“ операция.

Чудно!

Аз „специално“ ще ви даря една пералня. Работеща. Ама след 50 години, когато признаете за клането в Буча. Все пак точно 50 години ви бяха нужни да признаете за Катинското клане, в което разстрелвате близо 22000 поляци – основно адвокати, военни, учители, професори, инженери, медици и т.н… Общо взето – интелигенцията.

Ненапразно историците считат Червената армия за тази с най-лошата дисциплина и най-ниския морал през цялата Втора световна война. Дори слагат японската и германската след вашата. В германската зверствата са извършвани предимно от SS, докато силите на Вермахта са спазвали определени принципи. В мемоарите си един японски офицер споменава как сте гепили пианото от вилата на началника му, след като нахлухте в Манджурия. За палежите, убийствата и изнасилванията на китайски граждани да не говорим. Няма и да споменавам, че изнесохте цялото оборудване на китайските предприятия в района. Дори жп релсите извадихте. Абе, имаше заводи, в които после хората не успяха да намерят на пода и едно винтче – всичко пренесохте обратно в иначе развитата си страна. Затова не се учудвам на днешните картини с ваши войници, пренасящи от Украйна перални, печки и тоалетни чинии. Баш във ваш стил е.

Помня един известен китайски военен анализатор, който преди години беше казал, че няма проблем Пекин днес да се здрависва с Москва. Просто след всяко прибиране на ръката да проверява задължително дали и петте пръста са на местата си.

Толкоз за репутацията на руската страна и руската армия.

Източник: Факти