Излизането на ИТН от коалицията може да подейства отрезвяващо на Петков и Василев и да свършат наистина нещо полезно

Не виждам никаква драма в това, че Кирил Петков провежда разговори с депутати от различни политически формации. Това е нормално и естествено при създалата се ситуации, с оглед запазване на кабинета и намиране на достатъчно парламентарни гласове, с които да прокарва правителството законопроекти и да назначи нови министри.
Излизането на ИТН от коалицията може да подейства отрезвяващо на Петков и Василев и да свършат наистина нещо полезно, ако намерят 12 депутати. Трудна задача, но не чак и невъзможна.

Все пак нека не забравяме, че предстои назначаване на председател на КПКОНПИ и реформи в Комисията, сформиране на нов ВСС, промени в антикорупционния закон и е съвсем очаквано съпротивителните сили да се задействат.
Моето лично мнение е, че при всяко развитие на ситуацията от тук нататък, ще има нови санкции на САЩ по Магнитски срещу български политически лица и олигарси, които ще объркат предизборните сметки на задкулисието.
Проблемът на настоящото правителство е, че значително увеличи в България негативните обществени нагласи срещу американците и от САЩ да потърсят алтернативен вариант за прокарване на интересите си.

Източник: Факти