Атаката срещу правителството е от сили, които щяха да направят същото, ако не и повече. Така се пази власт

И аз имам критики по повод на мерките на правителството. Но трябва контекст, иначе ставаме „експерти“ по детайли, като пропускаме общата картина.
Атаката срещу правителството е от сили, които щяха да направят същото, ако не и повече. Така се пази власт. Нищо нормално няма в ситуацията, имаме ковид, имаме война, имаме популизъм на макс и какво точно очаквате правителството да направи – да подвие опашка и да вдигне бял флаг. След като има отговорност, ако не друго, да държи „лошите“ далеч от властта.
Да, не ми харесват игрите на ИТН, нито полумерките на Асен Василев /Лукойл/, нито високомерието на някои от тези политици, нито микса /Нинова/, но преди да критикувате помислете за причината /това казаха избирателите/ и за „алтернативите“.
Управлението не е конкурс за красота, в които избираме най-хубавите и най-добрите за себе си. Делян Добрев ли да ме управлява, или Борисов, или Карадайъ, или Цонев, или Янев? Кой по-добър вариант виждате от Петков при текущата ситуация?
За това се подгответе за повече от същото – ще ви управлява правителството, което няма да бъде популярно /кризите са повече от капацитета му, на всичко отгоре не може да взема най-добрите решения, а само средно претеглените в тази коалиция/, но когато демоните на миналото се надигнат за да го свалят, не мога да не го защитя.
Вчера се опитаха и видяха целия мащаб на своята нищожност.
30 хиляди щяха да доведат?! Нещастници.

Източник: Факти