Газпром удрят отвън, ГЕРБ удрят отвътре. Прекрасен тандем, няма що

Когато навремето ме сложиха в черния списък на Русия, мои руски познати ме информираха, че предложението за това е дошло от руското посолство, от български олигарх и проруски сдружения. И сега е същото – ГЕРБ подтикна Газпром и Путин да ни спрат природния газ, за да предизвикат брожение и свалят правителството. На български това се нарича предателство.
Прави изключително впечатления синхрона в атаките срещу българското правителство на ГЕРБ и Газпром, партньорство родено с парите за Южен и по-късно Турски поток – най-голямата геополитическа услуга, която България е правила на Путинова Русия, и която доведе до нахлуването в Украйна.

Борисов и неговите хора в Булгаргаз – Николай Павлов, за когото няма друг газ освен руския, съзнателно се отказаха от азерския газ и не нагнетиха достатъчно природен газ в Чирен до 1 октомври 2021 година /с 100 милиона кубически метра по-малко/, за да създадат изкуствен недостиг на газ именно в периода февруари-март – когато се разгърна войната на Путин. С това те създадоха предпоставки за усилване на ролята на природния газ като оръжие за политическо влияние и подчиняване на България, в най-трудните за реагиране месеци на отоплителния сезон – март и април.

Обиняват Петков и компания, че са причината за спиране на руския газ !?, защото отказали, в условията на война да подпишат нов договор за доставка на природен газ с Газпром. И вместо да подкрепят усилията на правителството за справяне със ситуацията злорадстват, че се е вдигнала цената.

За някои може и да е изненада, но това е същността на проекта ГЕРБ – евроатлантическа фасада зад която се крие законспирирана проруска партия, чиято основна цел е да осигури вътрешнополитическите рамки зе реализация на руските стратегически цели. Докато даваше уверения на Запад за лоялност, реалните пари, реалните действия на Борисов бяха в полза на Русия.

Делян Добрев нагледно демонстрира това двуличие с ярката си защита на позициите на руския газ у нас и с лъжите и с полуистините. Турски поток няма нищо общо с преноса на газ за Гърция, който се реализира по старата съществуваща преносна мрежа. Но кой да му каже че лъже безсрамно като обвързва 3 милиарда лева откуп, който дадохме на Путин, за да могат Борисов и Пеевски да приберат 800 милиона евро от Южен поток. Обвиняват правителстото че не платило с рубли? Да, тези същите, суператлантиците!? призовават българското правителство да наруши европейските санкции и да плати на господарите им от Кремъл?!

Стана ясно че спирането на природния газ е наказателна акция срещу България, след като Газпром ни спря природния газ на никой друг, въпреки че не плащат в рубли.
Газпром удрят отвън, ГЕРБ удрят отвътре. Прекрасен тандем, няма що.
Продажни, корумпирани души. От вожда до последния крадец в тази партия на политическите олигарси. Как ви изглежда 350 кв м апартамент за 85 хиляди лева!? Могат, крадат.

Източник: Факти